Mangpaat tuang raja tiram (Pleurotus eryngii)

Nembe raja tiram beuki populér di nagara-nagara Éropa. Kaseueuran padumukan panasaran ngeunaan supa aheng ieu nalika aranjeunna ningali éta pertama kalina, naon ieu? Kumaha cara masak raja supa ieu? Sareng naon manpaat anu tiasa urang tampi ti raja kerang? Ayeuna hayu urang terang éta!

King tiram, anu ogé kawéntar ku nami sanésna Eryngii, mangrupikeun supa umum di nagara-nagara Asia sapertos Cina, Jepang sareng Koréa Kidul. Éta tiasa disimpen dina kulkas nepi tp dua minggu, anu langkung lami tibatan suung anu sanés. Saatos asak, éta raos sareng kentel - sapertos daging dugi ka sababaraha batas, utamina saatos masak.

Benefits of eating king oyster(Pleurotus eryngii)2
Benefits of eating king oyster(Pleurotus eryngii)1

Tiram raja ngandung sababaraha jinis vitamin sareng unsur tilas. Komponén gizi 100g pleurotus eryngii sapertos kieu:

Karbohidrat: 8,3 g

Fosfor: 66 mg

Protéin: 1,3 g

Natrium: 3.5 mg

Gajih: 0,1 g

Kalsium: 13 mg

Serat tuangeun: 2.1 g

Magnésium: 9 mg

Vitamin E: 0,6 mg

Beusi: 0,5 mg

Riboflavin: 0,14 g

Mangan: 0,04 mg

Tiamin: 0,03 mg

Tambaga: 0,06 mg

Asam folat: 42,9 ug

Séng: 0,39 mg

Niacin: 3,68 mg

Selenium: 1.8 ug

Kalium: 242 mg

Kalori:31 kkal

Mangpaat raja tiram dina awak manusa nyaéta saperti ieu di handap:
1. Nurunkeun lipid getih, nurunkeun tekanan getih
Dahar raja tiram tiasa ngagaleuh sareng ngalindungan pembuluh darah, ngirangan déposisi koléstérol dina getih, sahingga ngirangan lipid getih awak sareng tekanan getih.
2. Turunkeun gula getih
Polisakarida anu aya dina tiram raja gaduh pangaruh pencegahan hyperglycemia, anu tiasa ningkatkeun kasabaran glukosa sareng ngirangan gula getih. Ku alatan éta, penderita diabetes tiasa ngonsumsi tiram raja sacara moderat.
3. Ningkatkeun pencernaan
Dahar raja tiram tiasa ngamajukeun sékrési asam lambung, sahingga nyepetkeun nyerna dahareun, sareng éta langkung saé pikeun jalma anu ngempelkeun tuangeun.
4. Ngaronjatkeun kekebalan
tiram raja beunghar protéin, sareng aya 18 jinis asam amino anu dihasilkeun ku dékomposisi protéinna, kalebet 8 jinis asam amino anu diperyogikeun pikeun awak manusa, sareng asam amino anu dihasilkeun saatos dékomposisi mangrupikeun komponén utama sél getih bodas sareng antibodi, janten tuang raja tiram tiasa ningkatkeun imunitas awak sareng tahan awak kana faktor-faktor ngarugikeun éksternal. Éta mangrupikeun tuangeun anu bergizi anu cocog pikeun jalma anu lemah awakna sareng jalma anu séhat.
5. Nyegah kabebeng
kerang raja beunghar serat diet, sareng serat diet tiasa ngamajukeun peristalsis peujit sareng ngamajukeun kokotor.
6. Kaleungitan beurat
kerang raja ngandung kalori langkung handap sareng kasohor diét.


Pos waktos: Jun-25-2020

Kirim pesen anjeun ka kami: