Kadaharan anu séhat! - kauntungan tina tuang shiitake

Shiitake, salaku jamur anu tiasa didahar, dikenal salaku "raja anu ngeunah diantara suung" kanggo waktos anu lami di Asia wétan. Éta ngandung seueur unsur gizi anu biasa didahar ku jalma-jalma di nagara-nagara Asia sapertos Cina, Jepang, Korea Selatan, sareng éta seueur nguntungkeun palanggan na.

Aya cai 91 g, protéin 3.0 g, gajih 0,4 g, serat gajih 3,5 g, karbohidrat 4,9 g, jsb dina unggal 100g seger shiitake. Di sagigireun di luhur, shiitake ogé ngandung unsur tilas euyeub, vitamin D, vitamin E sareng langkung seueur asam amino. Éta bakal minuhan paménta vitamin upami déwasa tiasa tuang 25 g shiitake seger unggal dinten. Sareng 100 dugi ka 200 g shiitake garing bakal ngabantosan kasaimbangan gizi dina awak.

Shiitake nurunkeun gajih getih ku lentinacin, anu dikandung dina shiitake sareng tiasa ngaleyurkeun koléstérol. Samentara éta tirosin, oksidase, sputum, sareng sababaraha zat asam nukléat dina shiitake tiasa nurunkeun tekanan getih, sareng Éta ogé ngabantosan nyegah aterosklerosis, sirosis sareng panyakit sanés.

Benefits of eating shiitake
Benefits of eating shiitake1

Ékstrak cai dina shiitake tiasa ngaleungitkeun hidrogén péroxida sareng radikal bébas dina awak. Janten bakal ngabantosan hasiatna sepuh ku sering tuang shiitake.

Polisakarida tina shiitake tiasa ningkatkeun imunitas awak ku ngamajukeun produksi limfosit T-, sareng ningkatkeun kagiatanana; aya ogé pangaruh pikeun ngubaran hépatitis kronis. Shiitake ogé suplemén kadaharan pikeun vitamin D. Ku tuang shiitake sacara teratur, Vitamin D anu anjeun hasil tina shiitake tiasa ngamajukeun nyerep kalsium sareng nyegah panyawat panyakit.

Aya grup vitamin B anu beunghar - vitamin B1, B2 - ngagaduhan bantosan pisan pikeun ningkatkeun dermatitis anu kakeueum. Janten tuang shiitake sering bakal ngabantosan peradangan kulit sareng mukosa.

Aya sababaraha asam ribonuceleic, anu bakal dianggo dina produk interferon kalayan pangaruh anti kanker. Di sagigireun éta, β-glukidase tina shiitake sacara signifikan bakal ningkatkeun pangaruh anti kanker dina awak manusa.

Janten, shiitake seger kami bakal sumping, naha anjeun masih ngantosan!


Pos waktos: Mei-14-2020

Kirim pesen anjeun ka kami: